ONLINE SESSION PROGRAM (subject to minor changes)

DAY 3: 7 December 2023 (AEDT)

Online via Zoom

Please note: the times shown are Australian Eastern Daylight Time (AEDT)

Time			Presenter's
(AEDT Time zone)	Session details	Presenter/Chair	Time Zone
8.00- 8.05pm	Welcome & Opening Remarks	Hazel Bateman (CEPAR; IPRA; UNSW Sydney)	
8.05- 9.05pm	Session 1: Retirement Benefits	Chair: John Piggott CEPAR; IPRA; UNSW Sydney)	
8.05- 8.25pm	Longevity Pessimism, Misinformation, and Pension Choice	Andre Lot (University of Sydney)	10.05-10.25am on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
8.25- 8.45pm	Anticipated and Experienced Regret in Annuity Choices: An Experimental Study	Koen van Boxel (Leibniz University)	10.25-10.45am on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
8.45- 9.05pm	On which Socioeconomic Groups do Reverse Mortgages have the Greatest Impact? Evidence from Spain	M. Mercè Claramunt (University of Barcelona)	10.45-11.05am on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
9.05- 9.10pm	Break		
9.10- 10.30pm	Session 2: Pension Design	Chair: Dariusz Stanko (IOPS; IPRA)	
9.10- 9.30pm	Economics of Widowhood Mortality in Adult Women in India: Role of Paid Work, Pension and Household Economic Status	Babul Hossain (International Institute for Population Sciences (IIPS))	3.40pm-4.00pm on 7 December IST (UTC+5:30): 5:30 hours behind Sydney

9.30- 9.50pm	Reform of the Dutch pension system: a legal comparison of the Dutch and Australian occupational pension system	Emma Suzanne van Aggelen (Tilburg University; KU Leuven; Netspar)	11.30-11.50am on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
9.50- 10.10pm	'Relabelling' of Individual Early Retirement Pension in Finland: application and behavioural responses using Finnish register data	Ricky Kanabar (University of Bath; Netspar)	10.50-11.10am on 7 December GMT (UTC+0): 11 hours behind Sydney
10.10- 10.30pm	Gender Gaps in the Chilean Pension System	Maria Fernanda Toledo, and Ximena Quintanilla (Superintendence of Pensions Chile)	8.10-8.30am on 7 December CLST (UTC-3): 14 hours behind Sydney
10.30- 10.40pm	Break		
10.40pm- 12.00am	Session 3: Pension Decisions	Chair: Mike Orszag (WTW; IPRA)	
10.40- 11.00pm	Are Risk Preferences Stable for Impactful Financial Decisions?	Jorgo Goosens (Radboud University Nijmegen; Tilburg University; APG; Netspar)	12.40-1.00pm on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
11.00- 11.20pm	Improving Pension Information: Experimental Evidence on Learning Using Online Resources	Denise Laroze (Universidad de Santiago de Chile) and Paulina Granados (Superintendencia de Pensiones Chile)	9.00-9.20am on 7 December CLST (UTC-3): 14 hours behind Sydney
11.20- 11.40pm	Friends with Benefits: Strengthening Peer Effects through Aligning Reference Group Attributes to Consumer Traits	Pieter Verhallen (North Carolina State University; Netspar)	7.20-7.40am on 7 December EST (UTC-5): 16 hours behind Sydney
11.40pm- 12.00am	Quantifying the Insurance Effects of Japanese Social Insurance Policies on Household Structure	Charles Leung (City University of Hong Kong)	8.40-9.00pm on 7 December HKT (UTC+8): 3 hours behind Sydney

12.00- 12.10am	Break		
12.10- 1.30am (8 December)	Session 4: Pension Systems	Chair: Hazel Bateman (CEPAR; IPRA; UNSW Sydney)	
12.10- 12.30am	Population Aging and Optimal Fiscal Progressivity	Fan Yang (McGill University)	8.10-8.30am on 7 December EST (UTC-5): 16 hours behind Sydney
12.30- 12.50am	Dynamic Allocation Strategy with Retirement Bonds: The Case of Brazil	Arun Muralidhar (AlphaEngine Global Investment Solutions)	7.30-7.50am on 7 December CST (UTC-6): 17 hours behind Sydney
12.50- 1.10am	"Growing Pains" in China's Social Security System	Xincheng Qiu (Arizona State University)	6.50-7.10am on 7 December MST (UTC-7): 18 hours behind Sydney
1.10- 1.30am	Allocation of Longevity Gains in Public Pension Plans	Eduard Ponds (Tilburg University; APG Asset Management)	3.10-3.30pm on 7 December CET (UTC+1): 10 hours behind Sydney
1.30am	Closing Remarks	Hazel Bateman (CEPAR; IPRA; UNSW Sydney)	